Hvordan supplerer jeg kosten med min fitnesstræning

Styrketræning

Straks klokkerne har ringet 12 nytårsaften, så starter vi et nyt år og nye ambitioner for sundhed og vægt for mange danskere. Af den grund ser man også mange, som melder sig ind i et fitnesscenter i januar måned i håb om at tabe de overskydende kilo, som har sat sig på sidebenene i løbet af december måned.

Hvordan skal jeg træne?

Hvis du ønsker at sætte din forbrænding op, så er det en god ide at kombinere nogle forskellige former for træning, således denne både indeholder konditionstræning og muskelopbyggende træning.

Den muskelopbyggende træning er vigtig, da det er det netop er når musklerne opbygges, at fedtet forbrændes. Jo større og stærkere musklerne er, jo højere bliver forbrændingen af fedt. Derfor er det en rigtig god ide at kombinere dine løbe eller gåture med styrketræning. Da det kan være koldt i vintermånederne, kan du med fordel melde dig ind i et fitnesscenter og foretage træningen der. Husk dog at træne med et varieret program, således du få trænet alle kroppen muskler og ikke kun overarme eller underkroppen. I mange fitnesscentre kan du mod betaling få en personlig træner, som kan hjælpe dig med at lave et træningsprogram, som passer netop til dig og som ligeledes kan vise dig, hvordan du laver alle øvelserne på den korrekte måde. Forkert træning kan nemlig give dig problemer i ryg, arme, ben og andre punkter i kroppen.

Kan kosten hjælpe?

Den kost, som du indtager i din krop før, under og efter træning er rigtig vigtig for at optimere resultatet af din træningsindsats. Hvis musklerne ikke får den næring, som de har brug for, så kan du risikere at træningen har inden eller meget lille effekt. For så vidt det angår vægttab, så har kosten op mod 80% betydning for det resultat, som du opnår. Du skal blandt andet sørge for at indtage den rigtige mængde protein i kroppen, specielt i forbindelse med din træning. Derudover vil en vægtkonsulent kunne hjælpe dig med at sammensætte en kostplan, som passer til din kropstype, blodtype og de resultater, som du ønsker at opnå. Typisk vil du skulle indtage så meget protein, at det kan være en god ide at supplere din almindelige kost med proteinpulver, som blandes med vand eller mælk. Det efter hånden også muligt at finde et stort udbud at vegansk proteinpulver på hylderne i butikkerne, så du som veganer også har muligheden for at supplere med en proteindrik.