Fitness og fællesskab

Fitness i Vejle


Fitness har for alvor brændt sig fast som en af danskernes yndlingsdiscipliner, men beskyldes ofte for at dyrke individet på bekostning af fællesskabet og foreningslivet. Men holdtræning vokser i antal, og fællesskab er sat på dagsordnen hos en af Danmarks største kæder.

Til dunkende, øredøvende musik dyrkes der Cross fitness, svinges kettlebells, løbes på løbebånd og hænges ud i loungeområder.

Vand og proteinbarer trækkes i maskiner. Fitness er populært som aldrig før, og der regnes med, at 800.000 danskere i dag er indmeldt i landets omtrent 600 kommercielle centre.

Fitness er i dag accepteret som en selvstændig idræt på linje med fodbold, håndbold – det er noget, man går til.

Meget er sket, siden fitness for alvor ramte landet i starten af 1980’erne.

Motionsformen har udviklet sig markant fra mindre og få centre til store, kommercielle huse, der fylder flere etager, og som opfylder den brede befolknings motionsbehov.

Og som enhver anden udbyder i en konkurrencepræget virkelighed, udvikler Hallundbæk fitness i vejle nye koncepter ofte for at imødekomme alle medlemmer og aldersgrupper.

Hallundbæk fitness i Vejle tilbyder tilmed også behandling, som Massage.

Hos en af landets største kæder, Hallundbæk fitness, er fællesskab kommet på dagsordenen som en vigtig del af fremtiden.

Fællesskab motiverer

fitnessforskning viser, at holdtræning eller træning med en partner øger tilfredsheden.

Der er helt klare målinger på, at hvis man dyrker fitness i hyggelige omgivelser som hos Hallundbæk fitness og sammen med nogen, man kender, så stiger tilfredsheden.

Hvorfor det forholder sig sådan

Når man ser det udefra, så er det lidt tosset, at der sidder en masse mennesker i et fitnesslokale og sveder. Man kan ikke forstå det, medmindre man er en del af det. Hvis du har en veninde eller en ven, du går til fitness med, så taler I om det og giver mening til det, I har oplevet sammen.

Crossfit har været afgørende i forhold til at gøre fitness mere populært blandt mænd.

En af de ting, som vores medlemmer fremhæver, er, at fællesskabet øger motivationen for at yde bedre.

Det forpligter på en helt anden måde, når man ved, at der står et hold og venter på en.

Derudover giver det en sjovere fitnesstræning, for det er mere hygge end benhård træning, når man kender de andre og følger hinandens udvikling.

Mange steder opleves det, at de nye bekendtskaber tages med ud på de sociale medier, hvor grupper og mindre fællesskaber dannes. Det kan endda føre til, at der arrangeres fester eller træninger uden for fitnesscenterets mure.

Et eksempel er vores crossfit-hold, hvor vi ofte ser, at de har fundet hinanden på Facebook og skabt deciderede crossfitgrupper.

Fitnesscentre har altid været bagefter på den sociale front, hvilket skyldes, at træningsaktiviteterne ikke afhænger af andre end dig selv.